Door Joost van Herpen op 17 december 2015

Leusden heet 400 asielzoekers welkom

Op initiatief van de GL-PvdA fractie is in september door de Leusdense gemeenteraad een raadsbrede motie aangenomen. Deze motie verwees naar het grote vluchtelingenvraagstuk dat ons al langere tijd bezig houdt. Als gemeenteraad van Leusden willen wij niet voorbij gaan aan de oproep vanuit de landelijke politiek een steentje bij te dragen aan de opvang van deze grote vluchtelingenstroom.
De motie vroeg het college van B en W van Leusden in overleg met het COA te gaan en op zoek te gaan naar een geschikte opvanglocatie in Leusden.
Recent heeft het college van B en W de raad geinformeerd dat in de vrij gekomen SBBO locatie tijdelijk plek geschapen gaat worden om 400 vluchtelingen op te vangen.
Opnieuw is gebleken dat raadsbreed steun is voor de opvang van 400 vluchtelingen in de SBBO locatie vanaf naar verwachting medio februari 2016.
Op 3 oktober is in de raadszaal al met veel Leusdenaren gesproken over hoe wij in Leusden met behulp van vele vrijwilligers deze nieuwe bewoners gaan welkom heten en gaan begeleiden.
Vrijdag 18 december gaan we in gesprek met de direct omwonenden en in de avond met alle geinteresseerde Leusdenaren. Vragen en levende zorgen moeten gedeeld en van een antwoord worden voorzien.
De GL-PvdA fractie is er van overtuigd dat Leusden uiteindelijk deze vluchtelingen een hartelijk welkom zal geven in onze gemeenschap en hen zal uitnodigen deel te nemen aan ons Leusdens samenleven.
We hebben een goede traditie in de opvang van vluchtelingen, die gaan we weer samen met onze inwoners nieuw leven inblazen.

Joost van Herpen

Joost van Herpen

Wie ben je? Joost van Herpen, 68 jaar, komend uit de Gelderse Achterhoek, in 1991 inwoner van Leusden geworden. Vakbondsman in hart en nieren en werkzaam geweest bij FNV en namens GroenLinks en PvdA in de Leusdense gemeenteraad als raadslid mee mogen bouwen aan een steeds mooier wordend Leusden. In de politiek door? Zowel in

Meer over Joost van Herpen