26 februari 2017

Algemene Ledenvergadering

Het zijn spannende tijden, maar over krap drie weken weten we hoe de nieuwe Tweede Kamer er uit zal zien. Is onze Lodewijk er dan toch nog in geslaagd om de zwevende kiezer de goede (onze!) kant op te krijgen? Gaan we opnieuw voor regeringsdeelname?
Of kiezen we toch liever voor een ferm en duidelijk links geluid vanuit de oppositie.

De verkiezingskoorts is in Leusden nog niet echt overal voelbaar, maar evengoed zal er met name in de dagen vóór 15 maart op allerlei plekken in Leusden ook van ons uit actie worden gevoerd. Zo zal er in ieder geval op 7 maart (Biezenkamp), op 10 maart (Maximaplein), op 11 maart (Hamershof) en op 14 maart (Biezenkamp) geflyerd worden. En op 11 maart zal er ook een verkiezingsmarkt zijn op de Hamershof waar wij met een stand aanwezig zullen zijn. In de Leusden Nu zullen daarnaast advertenties verschijnen. Wil je meedoen (en natuurlijk wil je meedoen!), heb je ideeën, meld je dan bij Ine Kerkhof ([email protected]). Zij coördineert de Leusdense acties.

Omdat het hier landelijke verkiezingen betreft treden GroenLinks en de PvdA in Leusden hierbij, anders dan bij de gemeenteraadsverkiezingen, grotendeels zelfstandig op. Daar waar dat praktisch is, wordt er overigens gewoon samengewerkt.

Tegelijkertijd zijn we ook bezig met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Daarbij trekken we als GrLi en PvdA geheel samen op. Dit vanuit de gedachte dat we opnieuw samen met één fractie in de gemeenteraad willen optreden. Dat is ons de afgelopen 4 jaar goed bevallen, daar gaan we graag mee door. Zo leggen we momenteel gezamenlijk de laatste hand aan de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst, denken we alvast na over het profiel van onze gemeenteraadsleden en starten we binnenkort de voorbereidingen voor het instellen van een kandidaatstellingscommissie op.

Natuurlijk gaan we het daar nog met jullie, onze Leusdense leden, over hebben. Dat willen we graag doen op een Algemene Ledenvergadering op 19 april aanstaande. Daarvoor nodigen we jullie bij deze alvast uit!

Jullie krijgen enige tijd van te voren de agenda met bijbehorende stukken toegestuurd, maar noteer nu alvast de datum in je agenda.

Met vriendelijke groet,

Kees de Kruijf

(voorzitter afdeling)