4 maart 2017

Posters!

U heeft/had er toch wel een hangen voor uw raam?
Posters! Ik heb er al heel lang iets mee. Waarschijnlijk vanaf het moment,  dat ik als zesjarige thuiskwam van het spelen bij een vriendje en mijn vader smeekte om ook zo ’n mooi oranje /blauw papier voor het raam te hangen. ik zie hem nog verbleken.
Als puber regelde ik voor vriendinnen een excursie langs het huis van mijn tante, waar een blote vrouw met koe voor het raam hing.
In Amsterdam zag ik,, In gelul kun je niet wonen!”
Heel wat jaren later stond onze buurvrouw boos voor onze deur op de Sterflat in IJmuiden. ..Ze had nu op de galerij wel een half jaar tegen de kop van Joop aangekeken en dat vond ze lang genoeg. Deze poster was jammergenoeg te verbleekt om te bewaren.
De hospita van een vriend vond het enige jaren later wel goed, dat Wim Kok  maandenlang levensgroot haar trapgat sierde. Ze vond het wel een knappe man.
Het mooist vind ik de posters met veel rood,een grote roos en een EEN erop. Jammergenoeg is dat nostalgie. Uit zuinigheid koos ik niet voor die met een datum. Zonde, die kon je nooit meer daarna gebruiken in een campagne. Campagnetijd= folderen, posters plakken en uitdelen. Nooit vergeet ik de dozen vol condooms in de hal van mijn dochter in Enschede. Allemaal voor de studenten in Twente! En ook nooit,  dat ik als kikker verkleed door de Hamershof liep . Ja, je doet wat voor je cluppie.. Dit alles voor behoud van de  Schoolsteegbosjes en dat de Leusdenaren maar vooral op onze Corrie,Ans en Ineke zouden stemmen. Dat waren tijden.
En nu.  .???  Rood blijft een schitterende kleur en een roos een mooie bloem!

Tineke Klerk