Door Joost van Herpen op 3 januari 2015

Terug- en vooruitblik

Als fractie hebben wij al de afspraak gemaakt in februari eens een ochtend om de tafel te gaan voor een evaluatie van de achter ons liggende periode en vooruit te blikken naar hetgeen ons te doen staat de komende tijd.
Er is sinds de verkiezingen in maart 2014 heel veel gebeurd. Een gefuseerde fractie van Groen Links en Partij van de Arbeid heeft de start gemaakt. Coalitiebesprekingen gevoerd en een coalitieakkoord samen met D’66 en CU/SGP gesloten. Nieuwe mensen, nieuwe verhoudingen waarmee gewerkt moest worden en waar aan men heeft moeten wennen. Veel tijd voor bezinning was ons niet gegeven. In een korte tijdsspanne moesten besluiten worden genomen over de decentralisatie trajecten die vanuit het rijk/provincie naar de gemeenten kwamen. Een hele tour niet alleen voor de gemeenteraad moet ook voor het college en de betrokken ambtenaren.
Sinds vandaag, 1 januari ligt de verantwoordelijkheid echt bij ons. Met groot vertrouwen maar ook met grote alertheid gaan we als raad actief volgen of de aan de gemeente overgedragen zorgtaken werkelijk goed landen en uitgevoerd gaan worden zoals afgesproken en bedoeld.
Als fractievoorzitter zie ik een op elkaar ingespeeld fractieteam, ondersteund door fractievertegenwoordigers, dat de draai gevonden heeft.
Graag timmer ik samen met dit team ook in 2015 verder aan de weg op naar een sterk, groen en sociaal Leusden.

GroenLinks-PvdA Leusden logo vierkant

Joost van Herpen

Joost van Herpen

Wie ben je? Joost van Herpen, 68 jaar, komend uit de Gelderse Achterhoek, in 1991 inwoner van Leusden geworden. Vakbondsman in hart en nieren en werkzaam geweest bij FNV en namens GroenLinks en PvdA in de Leusdense gemeenteraad als raadslid mee mogen bouwen aan een steeds mooier wordend Leusden. In de politiek door? Zowel in

Meer over Joost van Herpen