Door Joost van Herpen op 21 november 2014

Een raadsvergadering met een goed gevoel.

Donderdag avond 13 november vergaderde de gemeenteraad van Leusden.

Een belangrijke vergadering omdat de (juridische) basis gelegd werd voor de decentralisatie van het sociale domein en vanwege het feit dat de eerste begroting van de nieuwe coalitie werd geaccordeerd.

Aan mij de taak de eerste begroting van de nieuwe coalitie met de steun van de GL-PvdA fractie over de finish te brengen. Uiteindelijk kreeg deze begroting een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Uiteraard herkennen wij in de begroting veel zaken die in het coalitieakkoord zijn afgesproken. Naast dit tot tevredenheid stemmend gevoel hebben we het college dringend gevraagd de vinger stevig aan de pols te houden. De begroting is enerzijds ambitieus maar anderzijds omgeven door vele ongewisheden. Ook samenwerkingsverbanden waar Leusden deel van uitmaakt blijken nogal eens voor onaangename verrassingen te zorgen. De college leden die in de besturen van deze verbonden partijen participeren is gevraagd als een bok op de haverkist plaats te nemen en waakzaamheid aan de dag te leggen.

Curieus in het begrotingsdebat is de constatering dat de VVD de rol van Leusden “90 lijkt te hebben overgenomen. Tegen de begroting stemmen zonder zelf de moeite te nemen met een alternatief te komen. Kom op VVD dat kunnen jullie beter!

Blijft bij het terugkijken een goed gevoel. Een lang lopende discussie over het naar de gemeente komen van nieuwe taken in het sociale domein kreeg donderdag avond een voorlopige afsluiting  met een raad brede instemming. Een met ruime meerderheid vastgestelde begroting legt de financiële basis voor de uitvoering van het coalitieakkoord.

Joost van Herpen

fractievoorzitter GL-PvdA fractie

Joost van Herpen

Joost van Herpen

Wie ben je? Joost van Herpen, 68 jaar, komend uit de Gelderse Achterhoek, in 1991 inwoner van Leusden geworden. Vakbondsman in hart en nieren en werkzaam geweest bij FNV en namens GroenLinks en PvdA in de Leusdense gemeenteraad als raadslid mee mogen bouwen aan een steeds mooier wordend Leusden. In de politiek door? Zowel in

Meer over Joost van Herpen