Door op 13 juli 2017

Leusden is geen eiland maar onderdeel van de regio Amersfoort

Leusden wil zich in de regio blijven onderscheiden als dorp met een gezonde infrastructuur en met een groene uitstraling waar het voor jong en oud goed toeven is. Een beperkte groei is nodig om de vitaliteit te behouden. In de raadsvergadering van 5 juli heeft de fractie van GroenLinks-PvdA ervoor gepleit de wens van de Leusdenaren die deelnamen aan de Brede Maatschappelijke Discussie, te volgen. De meerderheid sprak zich uit voor een beperkte groei, na dat Leusden in de komende jaren tot 2025 rond de 10.000 woningen heeft gebouwd waarmee zij al een substantiële bijdrage levert aan de vraag uit de regio.

Wat de insprekers ook benadrukten is dat Leusden gevarieerd bouwt en vooral oog houdt voor haar vitaliteit. Daarmee blijft zij aantrekkelijk voor jongere mensen, starters en voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen.

Voor wat betreft de regio wil Leusden een aanvulling vormen op de stedelijke omgeving van Amersfoort, Soest en Nijkerk, in de zin van natuurschoon, plezierig winkelen en met speciale voorzieningen voor fietsers, wandelaars en rustzoekers.

Leusden wil haar uitstraling van groen, sterk en vitaal blijven gestand doen.