Door op 5 maart 2017

Leusden wandelgemeente van 2017

Ruim anderhalf jaar is de werkgroep “Leusden wandelgemeente van het jaar” onder verantwoordelijkheid van de VVV Leusden druk bezig om de prachtige omgeving van Leusden in een zestal wandelingen samen te vatten en daarmee aantrekkelijk te maken voor wandelaars uit het hele land.

Het idee komt van het tijdschrift “te voet”,  dat jaarlijks deze prijsvraag uitschrijft.

Leusden heeft een heel mooie omgeving met heel uiteenlopende natuur. Van den Treek met veel bos en particuliere landgoederen tot het Valleikanaal met haar bekendal en de Liniedijk met haar spectaculair verleden als verdedigingslinie.

Als bijzondere attractie hebben wij een viertal wandelingen uitgezet voor rolstoelwandelaars. Deze wandelwegen zijn door de gemeente speciaal voor hen toegankelijk gemaakt.

De fractie van GroenLinks_PvdA vond het van groot belang om aan deze nominatie haar steentje bij te dragen en heeft dat met alle plezier gedaan.

Nu is het dan echt zo ver en wordt iedere natuurliefhebber en wandelaar in Nederland uitgenodigd haar of zijn stem uit te brengen op Leusden via www.wandelkrant.nl, zodat wij daadwerkelijk tot wandelgemeente 2017 worden uitgeroepen.

Hiermee komt Leusden extra in het nieuws en wordt de aantrekkingskracht van Leusden gestimuleerd wat goed is voor de beeldvorming en voor de welvaart van onze gemeente.