Wil jij je inzetten voor jouw gemeente? Ben je graag actief voor mensen in Leusden? Voel je je betrokken bij de PvdA of GroenLinks? Dan komen we graag met je in contact!
Op 16 maart 2022 (nog minder dan een jaar dus) zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Wil jij in de toekomst iets bijdragen aan de fractie van GroenLinks-PvdA, dan komen we graag met jou in contact.
In de gemeenteraad worden beslissingen genomen waar we allemaal mee te maken krijgen. Voorbeelden van onderwerpen waarover in de gemeenteraad besloten wordt, zijn wonen, zorg, afval/grondstoffeninzameling en inrichting van de openbare ruimte.
Rollen die je kunt vervullen binnen de fractie van GroenLinks-PvdA zijn onder andere:
- Raadslid: als raadslid ben je lid van de gemeenteraad, neem je deel aan de fractievergaderingen, de raadsvergaderingen en vergaderingen/overleggen die bedoeld zijn om de raadsvergaderingen voor te bereiden.
- Fractievertegenwoordiger: fractievertegenwoordigers zijn niet lid van de gemeenteraad, maar mogen wel deelnemen aan de voorbereidende vergaderingen en leveren een wezenlijke bijdrage aan de fractie.
- Fractieondersteuner: als fractieondersteuner kun je zelf kiezen hoe je een bijdrage aan de fractie levert, bijvoorbeeld door alleen deel te nemen aan fractievergaderingen waarop jij vanuit een inhoudelijke expertise echt aan bij kan dragen.
- Lijstduwer: lijstduwers zijn meestal niet actief voor de fractie, maar staan wel als steunbetuiging (onderaan) op de lijst voor de verkiezingen.
Wil je actief worden voor GroenLinks-PvdA Leusden, dan verwachten we dat je lid bent van GroenLinks of PvdA (of dat wordt) en dat je het gedachtengoed en verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA onderschrijft.
Je kunt hier het programma vinden waarmee we in 2018 de verkiezingen in zijn gegaan.
Hoeveel tijd het kost, is mede afhankelijk van welke rol je hebt. Als raadslid ben je gemiddeld rond de 20 uur per week bezig en je ontvangt hier een vergoeding voor.
Wil je een keer komen kennismaken (of een fractievergadering bijwonen) en zien wat we allemaal doen, stuur ons dan een berichtje, dan nemen we contact met je op. Een fractievergadering kan je ook digitaal bijwonen via een videoverbinding. Een kennismaking is uiteraard vrijblijvend. Na een (wederzijdse) kennismaking, beslis je zelf of, en hoe, je er een vervolg aan wilt geven.